Når håp er alt man har

Håp og rettferdighet, to ord som henger sammen i en usynlig tråd man ikke kan se. Vi har alle våre minner å se tilbake til, spesielt i juletider. Men denne dagen, kom en sannhet jeg har ventet lenge på å dele med dere, skrevet av min beste venninde. Dette er så vikitg for meg å dele med dere, ordrett, følelsesladet og kaldt. Men likevel ett håp om forandring til en annen som sitter å føler seg på samme måte, en forandring, og rettferdigheten vil seire.

Hvem er med oss?  Lik, del og vis verden at overgrep og urettferdighet ikke er riktig,

 

"Mitt største ønske for 2013- Rettferdighet..

Rettferdighet..Jeg lurer på om det bare er et ord,eller finnes det rettferdighet? Ikke i mitt liv iallefall.
Mamman min døde for et år siden som resultat av omfattende seksuelle overgrep av sin stefar. Dette pågikk over endel år fra Mamma var i begynnelsen av tenårene. Det var en så traumatisk hendelse for Mamma at hjernen hennes kapsla det inn i en slags svart boks. Hun mistet all respekt for seg selv. Hele ungdomstiden og voksentiden til Mamma var ødelagt. Hun kjempa seg igjennom åra med sitt dårlige selvbilde. Helt alene, inntil for snart fire år siden, da hun forsøkte å ta sitt eget liv. Søstrene mine og jeg tok farvell med mamma,vi så henne forsvinne fra oss. Mamma våkna til et lite øyeblikk,og fortalte oss at hun elsket oss. Ambulansepersonale rakk akkuratt å redde henne. Det var minnutter om og gjøre.

Etter det fikk Mamma god hjelp av leger,psykologer og psyiatere. Sammen klarte de å finne denne svarte boksen,og til slutt åpne den. Det var en enorm påkjenning for Mamma,men samtidig en lettelse over å vite at hun likevel var verdifull. Det siste året så det ut til at ting gikk riktig vei,men pga flere år med psykisk nedbrutthet,var immunforsvaret så dårlig at det ikke kunne stå imot en lungebetennelse. Dette er en forferdelig måte å miste sin fantastiske mamma på. Mamma ble krenket på det groveste, og hun blir fortsatt krenket ved å bli fremstilt som en løgner! Dette er en sannhet som har vært forferdelig tøff for oss å bære på,men nå er vi klare til å fortelle dette til offentligheten.Til alle.

Hvis det er sånn at man skal tro på noe,må det være at meningen med at Mamma overlevde selvmordsforsøket, var at vi skulle få svar på hvorfor livet til Mamma hadde vært som det har vært. Det er kun en som har visst grunnen hele veien,og det er hennes stefar. Saken er derfor foreldet. Han har på ingen måte gjort noe for å hjelpe henne.

Dette skriver jeg for at Mamma skal få fred, og for at sånne saker må frem i lyset. Det skal snakkes om.
Jeg har lært at rettferdigheten alltid seirer..Gjør den det?!"

-Therese Borrie

6 kommentarer

Therese Borrie

25.12.2012 kl.17:40

<3 <3 <3

Michelle

25.12.2012 kl.22:29

Man kan hvertfall HÅPE at rettferdigheten seirer...

Gina

27.12.2012 kl.18:22

Michelle: Jeg håper for de gjenværende her at det går. Jeg håper også for alle andre at det er mulig at det seirer. Men siden det er så tabu og ett fåtall tør, blir det vanskelig å seire når ingen vet. derfor innlegget her til alle de som ikke har turt.

Gina

27.12.2012 kl.18:23

Therese Borrie: <3 <3

Knut.

29.12.2012 kl.18:42

Japz

Knut.

29.12.2012 kl.19:05

japz

Skriv en ny kommentar

Gina

Gina

24, Fredrikstad

Verdensmester i å se muligheter, positiviteten selv, men en god del selvironi!

Kategorier

Arkiv

hits