Morderens samvittighet

De siste dagene har ett bilde av en jente blitt delt rundt på facebook, med tekster som er til å gråte av. Pen jente, med smil på lur men uansett hvor glad hun ser ut, mangler hun gnisten man får av å være lykkelig. Dere vet sikkert hvem jeg sikter til : Amanda Todd.   

Denne jenta vil om kort tid kun være ett vagt minne for alle untatt hennes nære og kjære. Ett liv har gått tapt av ord og handlinger fra mennesker som tydelig tråkker andre ned for å føle seg bedre selv. Når man ikke orker leve mer og tar en drastisk løsning for å få slippe, for å ikke føle og for å være fri, er det vel noe som må gjøres for å forhindre ett nytt offer for hatet, for de som virkelig bare må. Gjør dette deg til den kule i klassen når det pågår som verst, å være formann i klubben mot de utstøtte og trenge seg inn på psyken til ett menneske som i bunn og grunn ikke har gjort deg noe som helst? Hva gir deg retten til å ta ett menneske sitt liv, tråkke på det og kaste ord som gjør at familie mister det kjæreste de har? Var det verdt det? Er du tøffest nå?   

Samvittighet er noe man er født med, med tøff oppvekst og/eller med mennesker som stadig trigger knappene, forsvinner samvittigheten mer og mer, likegyldighet kommer og onskapen i ord blir spyttet ut, for å trå seg innpå ett annet menneske som du ønsker skal ha det like ille som du selv har hatt det. Når du er klar over konsekvensene, du vet hvor vondt de ordene gjør og slagene sitter, er det da verdt å gjøre det mot andre, det du selv har opplevd?  Hvorfor skal andre straffes fordi du tydelig ikke har det helt bra med deg selv?  På seg selv, kjenner man andre.. 

Vær den forandringen du ønsker å se hos andre. Sett ned beinet og vis du ikke er en av de som ødelegger andre for moro skyld. Støtt opp, forsvar og gi beng i hva andre skulle mene. Det er ditt liv, dine rettigheter og det skal ingen få ta fra deg. Alle trenger noen, om det så er en eneste som er der, viser at man bryr seg og stiller opp i tykt og tynt. Vær den ene og gi noen som trenger det ett liv med mening. 

Ingen skal mobbes i mitt nærvær -  Stopp før det er for seint. Jeg har ingen fler å miste, har du?

 

                                

Bildet er en påminnelse til alle, hvor skjørt ett liv er. Ta vare på de rundt deg og ikke minst, deg selv. 

3 kommentarer

Milagres

15.10.2012 kl.14:51

Flott skrevet!

andreaha

15.10.2012 kl.14:52

så fint skrevet!

koselig med kommentar tilbake også :)

ha en fin dag videre!♥

Gina

15.10.2012 kl.14:53

Milagres: Takk! Om ord kan ende liv, lever jeg i den troen om at ord også kan stoppe denne galskapen. Ingen fortjener å leve sånn som dette.

Skriv en ny kommentar

Gina

Gina

24, Fredrikstad

Verdensmester i å se muligheter, positiviteten selv, men en god del selvironi!

Kategorier

Arkiv

hits